Zoeken
Overzicht leden

Prof. dr. C.G.

Carl Figdor

Lid sinds 2008

Carl Figdor is hoogleraar experimentele immunologie (in het bijzonder tumorimmunologie) aan de Radboud Universiteit Nijmegen en hoofd van de afdeling Tumor Immunologie van het Radboudumc. Tot 2010 was hij wetenschappelijk directeur van het Nijmeegs Centrum voor Moleculaire Levenswetenschappen (NCMLS).

Carl Figdors onderzoek richt zich op immunologie en celbiologie, met specifieke aandacht voor de moleculaire mechanismen die de antigeen-presenterende cellen, in het bijzonder dendritische cellen, regelen.

Zijn lopende onderzoeken betreffen onder meer de rol van lectineachtige receptoren bij de opname van antigenen, en de rol van het cytoskelet bij dendritische celadhesie en -migratie. Op dit moment houdt hij zich als immunoloog bezig met het gebruik van single cell HR-beeldvormingstechnieken om meer inzicht te krijgen in de topografie van celoppervlakreceptoren, en met de ontwikkelingen binnen de translationele geneeskunde op basis van de behandeling van kankerpatiƫnten met behulp van celvaccinatie met dendritische cellen geladen met antigenen.

Interesses en expertise

Cellulaire immunologie; Moleculaire immunologie; Cellulaire aanhechting; Haematopoiesis; Tumorimmunologie

Kijk voor onderzoeksactiviteiten en publicaties op NARCIS